top of page

Történet

Pincénk a XXII. kerületben, Budafok legrégebbi utcájában található. A védett gesztenyefasor alatt húzódó Péter Pál utca romantikus hangulatot áraszt.

Friedrich Seybold az 1880-as években telepedett Bécsbõl Budafokra, és alapította meg pincészetét, amely a borkereskedelmi cégek nagyjai közé tartozott. 1883-ban építtette meg a két párhuzamosan futó pinceágat, és felette a lakóházat. A kétágú pince előterében kialakított présházban áll az 1885-ben készült 216 hl-es jénai üvegcsempével bélelt díszes cementhordó.

A hordó homlokfalát a Zsolnay Porcelángyár által készített színes pirogránit relief díszíti, mely a magyar korona egyesített középcímere az angyalokkal, felette a szent koronával. A dombormű alatt 1885-ös évszám a Fridich Seybold monogrammjával olvasható márványtáblán. Az impozáns alkotás szerencsésen vészelte át a két világháborút, ma védett iparművészeti műemlék, a látogatók a kerámia eredeti színeiben gyönyörködhetnek.

Ebben a csodálatos környezetben alakítottuk ki a kor követelményeinek megfelelõ rendezvénytermet az eredeti értékek megőrzése mellett.

h†z2.jpg
20171120_Seybold_Garab_Gabor_kz4.jpg
1883.jpg
bottom of page