top of page

A Törley Mauzóleum rejtélyei

A Törley Mauzóleum rejtélyei - Tematikus séta Garbóci László helytörténésszel

A történelmi múltú Seybold-Garab Pincétől pár percnyi sétára található az 1882-ben Promontoron pezsgőgyárat alapító Törley József síremléke. Magyarország legismertebb pezsgőgyárosának kápolnája, amely mai romos állapotában is egyik le

nagyszerűbb szecessziós emléke Budafoknak. Özvegye, Sacelláry Irén, még 1907 őszén megbízást adott a Törley család házi építészének, Ray Rezső Vilmosnak a síremlék megtervezésére. A sírkápolna helyszínéül a Törley pezsgőgyár területének legmagasabb pontját választották ki, ahonnan a Dunára nyílott csodálatos kilátás. A kriptába kőkorláttal szegélyezett lépcsőkön lehet lejutni, az altemplom fő helyén pedig Törley József és Sacelláry Irén carrarai fehérmárvány szarkofágja található. A család és a pezsgőgyártás múltjáról, a kripta történetéről és az odavezető útról oszt meg érdekesebbnél-érdekesebb igaz történeteket Budafok díszpolgára, a méltán népszerű helytörténész Garbóci László.

Seybold-Garab Pincészet 1221 Bp, Péter-Pál utca 39.

16:00 - 17:30

A csomag ára: 2200 Ft., amely tartalmazza a 2 tételes borkóstolót és frissensült sörperecet a Seybold-Garab Pincében, valamint egy Pincejárat jegyet.

Előzetes regisztrácóhoz kötött: orszagcimer@gmail.com.


75 views0 comments
bottom of page